Tärkeää asiaa nikotiinipusseista!

Nikotiinipusseja markkinoidaan erityisesti nuorille ja niistä pyritään jopa luomaan kuvaa terveydelle turvallisena vaihtoehtona. Tupakan puuttuminen ei kuitenkaan tee nikotiinipussien käytöstä haitatonta. Nikotiini on myrkky, joka aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Sillä on haittavaikutuksia pitkäaikaisessa käytössä, mutta myös yksittäinen kerta-annos voi aiheuttaa myrkytysoireita erityisesti nuorille käyttäjille. Nielty nikotiinipussi voi olla lapselle tai lemmikille jopa hengenvaarallinen.

Myös suunterveydelle nikotiinipusseista on haittaa ja tämä näkyy valitettavasti jo meidänkin vastaanotollamme. Ihan kuten nuuskan käyttökin, nikotiinipussien käyttö aiheuttaa limakalvovaurioita, -paksuuntumista ja ikenien vetäytymistä. Pitkäaikainen käyttö voi altistaa suusyövälle. Koska nikotiinipussit ovat verrattain uusi tuote, kaikki haittavaikutukset eivät tältäkään osin ole vielä edes tiedossa.

Nikotiinipusseja käyttävien on erittäin tärkeää seurata tarkasti suun terveyttä ja huolehtia säännöllisistä suun- ja hampaiden tarkastuksista.

Nikotiinista vieroittautumisella on aina positiivisia vaikutuksia terveydelle ja siihen on saatavilla apua terveydenhuollosta.

Varaa aika hammastarkastukseen täällä.

Ajanvaraus ja neuvonta puhelimitse klo 8-18 numerossa 0440 381600